CET TELEMARKETING - Call Center România Inbound Outbound BPO
DESPRE NOI INBOUND OUTBOUND BPO CONTACT
SERVICII INBOUND
BPO
repeta_sus_1
Business Process Outsourcing (Externalizarea activităţilor comerciale)
Externalizarea activităţilor centrale comerciale oferă firmelor un potenţial de dezvoltare important: Business Process Outsourcing presupune transferarea unor activităţi comerciale concrete care presupun contactul cu clienţii către un furnizor extern de servicii (de ex., CET Telemarketing).

Multe firme profită de avantajele financiare rezultate din reducerea costurilor de furnizare a serviciilor. Concomitent, pot rezulta economii şi din reducerea numărului de servicii furnizate direct, din faptul că sunt externalizate nu numai procese individuale sau segmente de procese comerciale, ci şi macro-procese care constau în mai multe sub-procese interconectate - de exemplu un proces integral de comanda, incluzând plasarea comenzii, facturarea şi încasarea plăţii.

La CET Telemarketing angajaţi bine instruiţi (în mod exclusiv absolvenţi de studii superioare) garantează calitatea şi reuşita proiectelor de BPO. Un proiect de externalizare având firma CET drept partener ajută la consolidarea relaţiei dumneavoastră cu clienţii. În postura de partener de externalizare, ne asumăm şi responsabilitatea succesului dumneavoastră prin gestionarea acestor procese.
Extinderea capacităţilor dumneavoastră
Vă puteţi extinde capacitatea propriului dumneavoastră Call Center, extinzându-vă disponibilitatea sau capacitatea (tratarea surplusului de apeluri) cu ajutorul nostru.
 
Mai mult...
SERVICII OUTBOUND
 
Servicii de telemarketing
Serviciile de telemarketing sunt punctul nostru forte: vânzări prin telefon, studii de piaţă, sondaje, apeluri follow-up. Pentru a beneficia de o calitate maximă a serviciilor noastre, concepem liniile de reper ale conversaţiilor împreună cu clienţii noştri.
 
Mai mult...
POSTURI LIBERE
 
  Home  | Impresum  | Contact
  Copyright CET Telemarketing GmbH 2005